Veri Yönetim Teknolojileri Platformu

Genel Açıklama

Veri Yönetim Teknolojileri Platformu

Ankara, BTK

Veri Yönetim Teknolojileri Platformu

Sonsuz ve sınırsız büyüyen verinin yaşam alanı bulut ortamları olurken bu büyük verinin işlendiği ve faydaya dönüştüğü noktada analitiğin ve güvenliğim önemi tartışılmaz. Veri yığınları içinde pek çok olasılık hesapları üreterek tahminleme yapmak, öngörmek, gelecekte olabilecek gelişmeleri ya da riskleri görebilmek, önlem alabilmek, hızlı, doğru karar verebilmek için ileri analitik yöntemleri uygulanıyor. Giderek artan bilinemezlik ve öngörülemezlik durumlarını hesaplayıp ölçebilmek ise yakın gelecekte kuantum bilgiişlem ile olanaklı hale gelebilecek.

Dijital sistemlerin gelişimi ve sürdürülebilir olmaları ne kadar güvenli olduklarıyla doğru orantılı. Sistemler ve verilerin, ne kadar açık platformlarda ise o kadar da fazla tehlikeye, saldırıya ve dolandırıcılığa maruz kalması söz konusu. Hiçbir güvenlik açığının oluşmaması için bütünleşik, proaktif, önleyici bir siber güvenlik politikası ve yatırımına gereksinim duyuluyor.

Yapılan araştırmalar kurumların yüzde 97'sinin yeni nesil siber saldırılara karşı hazırlıksız durumda olduğunu gösteriyor. Hemen tüm şirketlerin yakın markajında olan IoT, bulut, blockchain, veri madenciliği, yapay zekâ gibi teknolojilerin, siber korsanların doğal yaşam alanlarına dönüşmesi riski bulunuyor.

Kurumların en değerli kaynağı olan verinin güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra veri kayıplarının yaşanmaması, bozulan verilerin kurtarılması, veri gizliliği ve mahremiyeti de dijital dünyanın yeni konuları arasında yer alıyor.

Platform Konuları

- İş sürekliliği                                                                                         

- Bütünleşik siber güvenlik yönetimi

- Süreç madenciliği                                                                              

- Bulut sistemler

- Veri kurtarma teknolojileri                                                              

- Analitik

- KVKK                                                                                                     

- Dijital kimlik ve erişim yönetimi

- Ağda tehdit - Atak - Zafiyet analizi                                                

- Zararlı yazılım tespiti

- Yapay zekâ ile güvenlik yönetimi                                                    

- Mobil ve IoT güvenliği